top of page

Sociaal Den Haag

Tomaten, tomaten en nog eens tomaten

We zaten niet alleen achter onze computer of in workshops. Ook in de keuken werd hard gewerkt aan productontwikkeling. Het waren vooral tomaten die schreeuwden om gered te worden en daarom kwam er op een dag even 93 kilo tomaat de keuken binnen wandelen. Onze keuken is best groot maar het werd toch wel echt een beetje krap.

Snel verwerken dus tot iets lekkers! We sleutelden aan onze tomatensoep, verbeterden de vloeibaarheid van de ketchup en ontwikkelden twee nieuwe producten:

  • een geweldige tomatenchutney met zoete ui, rozijnen, andere heerlijke producten en veel grofgesneden tomaat

  • een pink pepper ketchup die pittiger is maar zeker niet scherp.
     

We testten de producten bij verschillende doelgroepen en de reacties waren veelbelovend. Zin om te proeven? Laat het ons dan vooral even weten. 

Vanaf december deden we mee aan de Investor Days van de Social Club Den Haag. Een uniek versnellingstraject met als uiteindelijk doel een investering van Rabobank Den Haag en Fonds 1818. In totaal dienden 30 sociaal ondernemers eind november hun plannen in. Glorious Bastards was samen met 9 andere ondernemers uitgekozen om te mogen pitchen op 14 december. Naast het betere pitchwerk kregen we die avond ook de mogelijkheid om aan tafel te gaan met het publiek en mensen uit het bedrijfsleven. Hier ontvingen wij feedback, kregen we tips en deden we veel nuttige contacten op. Van deze 9 ondernemers gingen uiteindelijk 6 ondernemers door in het traject. Een intensieve periode brak aan met workshops over marketing, finance, social impact, governance en pitching. Met behulp van een geweldige coach die af en toe gewoon bij ons team leek te horen, sleutelde we volop aan ons businessplan. En na wat avonden doortrekken, ploeteren en schaven was het maandag 27 maart zo ver dat we ons finale plan in moesten leveren. Maar al het werk heeft zijn vruchten afgeworpen!!

Donderdag 20 april stonden we voor de laatste keer in de Social Club Arena om te pitchen en… WE HEBBEN GEWONNEN!

Samen met Cheeky Pie en The Hague Hopper mogen wij met Rabobank en Fonds 1818 om tafel voor onze investering. Het voelde als een soort tweede geboortedag voor Glorious Bastards want nu kunnen we echt van start en onze dromen waar gaan maken:

  • Een wereld waar niet wordt gekeken naar het uiterlijk maar naar het innerlijk

  • 100 mensen duurzaam aan het werk in 5 jaar

  • 250 duizend kilo groenten en fruit redden van een inglorieus einde

bottom of page